(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2009)
Հոդվածում՝ ըստ Արտաշատի օդերևութաբանական կայանի 1948–2007 թթ. ժամանակահատվածի տվյալների, ուսումնասիրվում է Արարատյան դաշտում մակերևութային օդի ջերմաստիճանի և տեղումների փոփոխականությունը։ Կազմվել են օդի ջերմաստիճանի և տեղումների միտումները տարբեր ժամանակահատվածների համար և գնահատվել դրանց վիճակագրական նշանակությունը: Դիտարկվում է օդի ջերմաստիճանի միջտարեկան փոփոխականությունը Հայաստանում (13 եղանակային կայան) գլոբալ ջերմաստիճանի փոփոխությունների ազդեցության տակ: Դա քանակականացնելու համար պարզ գծային կապ է հաստատվում (ռեգրեսիա) այս կայաններում օդի միջին սեզոնային և տարեկան միջին ջերմաստիճանների և համապատասխան գլոբալ ջերմաստիճանների միջև: Հայաստանում մակերևութային օդի ջերմաստիճանի տատանումներ են հայտնաբերվել գլոբալ ջերմաստիճանների ազդեցության տակ։