(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2008)
Հարց լեռնազանգվածը գտնվում է Գերմանիայի հյուսիսում: Հարցի ապարները իրենցից ներկայացնում են վերին պալեոզոյի ուժեղ մետամորֆացված հորստային համալիր, որտեղ հատկապես արտահայտված են դևոնի և ստորին կարբոնի առաջացումները: Հարցի համար բնութագրական են պլուտոնային առաջացումները` հարցբւրգիդ-գաբրոյի և բանատիտ-գրանիտոիդային ֆորմացիաները, որոնցից են Հարցբուրգի, Բրոկենի, Ռամբերգի, Օկերի զանգվածները և Բոդեյի դայկային առաջացումները: