(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2008)
Այս հոդվածում առաջարկվում է մաթեմատիկական մոդել, որը բնութագրում է էրոզիայի գործընթացը լեռնային երկրներում: Այն հաշվի է առնում տարածքի թեքությունը և աշխարհագրական լայնությունը: Այս մոդելով ստացված արդյունքները բավականին մոտ են փորձարարական տվյալներին: Դիտարկված շեղումները կարելի է հասցնել զրոյի՝ հաշվի առնելով հողի հակաէրոզիայի միտումը (ներթափանցման գործակիցը):