(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Հոդվածում ներկայացված են ընդերքի ուսումնասիրման ընդհանուր կարգը և ֆինանսավորման աղբյուրները: Բերված են բացհանքի (հանքի) տարեկան արտադրողականության որոշման մեթոդները և ձեռնարկության շինարարական ու կապիտալ և շահագործողական ծախսերի մոտավոր գնահատումը։