(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2007)
Ռելիեֆի մորֆոմետրիկ բնութագրերը տարածքի էկոլոգիական պայմանների վրա ազդող կարևորագույն գործոններն են։ Դրանք ազդում են բազմաթիվ բնական և սոցիալական գործընթացների և երևույթների վրա, որոնք ունեն որոշակի էկո-գեոմորֆոլոգիական բնութագրեր: Վերոնշյալ հատկանիշները բացահայտելու նպատակով Շիրակի մարզում իրականացվել է ռելիեֆի մորֆոմետրիկ ինդեքսների գնահատում և քարտեզագրում։