(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում քննարկվում է աշխարհագրական ուսումնասիրությունների գործնական-կիրառական նշանակությունը՝ ըստ զբոսաշրջության կազմակերպման և զարգացման: Մասնավորապես, առանձնացվել ու դիտարկվել են կիրառական զբոսաշրջային-աշխարհագրական ուսումնասիրութունների հետևյալ ուղղությունները՝ զբոսաշրջային երթուղիների նախագծում և բովանդակային հիմնավորում, զբոսաշրջության առանձին տեսակների զարգացման հիմնավորում, համալիր դեստինացիոն մոտեցման ապահովում, զբոսաշրջային-աշխարհագրական մարքեթինգ, զբոսաշրջության համաչափ տարածքային զարգացման կազմակերպում, զբոսաշրջության կայուն զարգացում: Հիմնավորվում է աշխարհագրական ուսումնասիրությունների նոր, համալիր և միջճյուղային ուղղության՝ կիրառական զբոսաշրջային աշխարհագրության առանձնացումը: