(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Աշխատանքում վերլուծվել և գնահատվել են Լեռնային Ղարաբաղի տարածքի սելավագոյացման պայմաններն ու գործոնները, առանձնացվել են հիմնական սելավային օջախները և դրանց բաշխումը հանրապետության տարածքում, դասակարգվել են սելավային ավազաններն ու հոսքերը դրանց շրջանացման նպատակով և բացահայտվել են սելավային երևույթների զարգացման միտումներն արդի փուլում: Առաջարկվել են նաև մի քանի ջրատեխնիկական, պրոֆիլակտիկ և անտառամելիորատիվ հակասելավային միջոցառումներ, որոնց կիրառությունը Լեռնային Ղարաբաղում կարող են արդյունավետ արդյունքների հանգեցնել։