(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում, Հայաստանի Հանրապետության օրինակով, քննարկվում են լեռնային երկրների գյուղական տարաբնակեցման առանձնահատկությունները։ Հիմնավորվում է այդպիսի տարածքներում գյուղական տարաբնակեցման հետազոտման կարևորությունն և նշանակությունը։ Լեռնային երկրների բնական պայմանների բազմազանությունը և սոցիալ-տնտեսական զարգացման առանձնահատկություները պայմանավորում են գյուղական տարաբնակեցման բնույթն այդպիսի տարածքներում։