(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Սևանի ջրային պաշարների բնութագրերը սերտորեն կապված են լճի հիմնախնդրի լուծումների մշակման փուլերի և համապատասխան իրավիճակների հետ։ Հոդվածում տրվում է լճի տարեկան ջրային հաշվեկշիռների վիճակագրական վերլուծության և ընդհանրացման և ջրային տնտեսության այլ ցուցանիշների հիման վրա ստացված այս բնութագրերի նկարագրությունը: Տրված են լճի ջրերի օգտագործման արդյունքները, ինչպես նաև ջրային հաշվեկշռի հիմնական տարրերի բնութագրերը՝ գոլորշիացում և լճի բնական արտահոսք (ակտիվ ելք)՝ կախված նրա մորֆոմետրիայի փոփոխություններից։