(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2006)
Աշխատանքում ամփոփ ձևով դիտարկված են որոշ խնդիրներ ջրաերկրաբանության և ինժեներաերկրաբանության բնագավառներում, որոնց արդյունավետ լուծման համար առաջարկվում է կիրառել երկրաֆիզիկական մեթոդներ: Մասնավորապես այդ խնդիրների թվին են պատկանում՝ ստորերկրյա ջրերի հայտնաբերումը և նրանց տարածական բաշխվածության հարցերը, հիդրոտեխնիկական կառույցների տարածքներում ֆիլտրացիոն պրոցեսների ոաումնասիրությունը և նրանց անվտանգ շահագործումը, սողանքային երևույթների ոաումնասիրությունը և այլն: Երկրաֆիգիկական մեթոդների կիրառման արդյունավետությունը պայմանավորված է նրանց համալիրի ճիշտ ընտրությամբ, ֆիգիկաերկրաբանական գործոնների ազդեցության գնահատմամբ, աշխատանքների մեթոդիկայի դաշտային տվյալների մշակման և մեկնաբանման հիմնավորումով: