(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2004)
Ստորերկրյա ջրահոսքերի ձևավորման պայմանների բնութագրման, ինչպես նաև համապատասխան քարտեզների և կտրվածքների կառուցման համար արդյունավետ է օդատիեզերական և հիդրոերկրաֆիզիկական մեթոդների համալիր կիրառումը։ Որպես օրինակ, բերված են Արագածի լեռնազանգվածի տարածքում ուսումնասիրությունների արդյունքները, որոնք կարելի է կիրառել նմանատիպ հրաբխային զանգվածների ուսումնասիրման ժամանակ: