(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2004)
Հոդվածում քննարկվում է արտահոսքի առաջացման գործընթացի վրա ռելիեֆի մի շարք մորֆոմետրիկ պարամետրերի ազդեցության գնահատման հարցը։ Ստացվել են տեղային հարաբերություններ արտահոսքի գործակիցների և ջրհավաք ավազանի միջին բարձրության, հորիզոնական և խորքային հատումների, լանջերի բացահայտումների և թեքությունների միջև: Այս կախվածությունները կարող են օգտագործվել չուսումնասիրված գետերի հոսքի բնութագրերը հաշվարկելիս: