(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Ռոստովի մարզի բնական պայմանների համապարփակ գնահատման արդյունքում առանձնացվել են բնության հատուկ պահպանվող տարածքների զարգացման համար առավել բարենպաստ տարածքներ։ Կատարվել է բնության հատուկ պահպանվող տարածքների ներկա վիճակի գնահատում` հիմնվելով բույսերի համայնքների բազմազանության, հերկած հողերի և տարածքի անտառածածկույթի վրա: