(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում ներկայացված է հայ-ադրբեջանական սահմանների փոփոխություններն ըստ1920–1990-ական թվականների խորհրդային տեղագրական քարտեզների։ Վիզուալ եղանակով ուսումնասիրվել են այդ տարիներին հրատարակված մի քանի տասնյակ քարտեզներ։ Քարտեզներում արտացոլված սահմանագծերի մոնիթորինգը վկայում է, որ վերոհիշյալ ժամանակաշրջանում ՀՀ տարածքն անընդհատ փոքրացել է։ Կորուստների ճիշտ չափերը հաշվելու համար առաջարկվում է կիրառել գեոինֆորմացիոն տեխնոլոգիաներ։