(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում սահմանվում են կլիմայական խոցելիության հայեցակարգը, ծայրահեղության ինդեքսները, ներկայացվում է Բելառուսի տարածքի կլիմայական խոցելիության գնահատականը՝ հիմնվելով անչափ ինդեքսների վրա։ Դիտարկումն ընդգրկում է 1989–2022 թթ. կլիմայի տաքացման ժամանակահատվածը: Դիտարկված են օդերևութաբանական մեծությունների բաշխման տարածական օրինաչափությունները, որոնք որոշում են Բելառուսի տարածքում կլիմայի խոցելիությունը: Ստացված ինդեքսի արժեքները կարող են օգտագործվել կլիմայի փոփոխությանը հարմարվողական միջոցառումների երկարաժամկետ պլանավորման մեջ: