(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2003)
Դաշտային ուսումնասիրությունների արդյունքների հիման վրա մաթեմատիկական մոդելավորման մեթոդով լուծվել է Արևիկի հանքավայրի ստորերկրյա ջրերի սահմանափակ հորիզոնից հնարավոր լրացուցիչ ջրառի խնդիրը։ Եռաշերտ գեոֆիլտրացիոն միջավայրի համար այն լուծվել է IBM համակարգչի վրա՝ օգտագործելով "Topaz" ծրագիրը: Մոդելավորման արդյունքներն ապացուցել են ստորգետնյա ջրերից լրացուցիչ ջրի արդյունահանման հնարավորությունը՝ մոտավորապես 2,2 անգամ ավելի, քան ներկայիս: Ավելին, ջրհորներում ճնշման ջրի մակարդակի նվազումը թույլատրելիից ոչ ավելի է: Պահանջվող ջրառի հորերի քանակը (34), դրանց հոսքի արագությունը, ընդհանուր օպտիմալ հոսքի արագությունը (830 լ/վրկ), դրանց ռացիոնալ պլանավորված գտնվելու վայրը, պոմպման տևողությունը և լրացուցիչ ընդունվող ջրի հնարավոր քանակությունը (մոտ 500 լ/վրկ): հաստատվել է։