(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Հոդվածում դիտարկվում են ձմեռող մշակաբույսերի հարմարվողականության հնարավորությունները Ուզբեկիստանի ոռոգվող հողերի պայմաններում տարբեր աբիոտիկ (լույս, խոնավություն, ջերմաստիճան, հողային պայմաններ և այլն) սթրեսների նկատմամբ, որոնք ազդում են դրանց անվտանգության, աճման, զարգացման, ինչպես նաև կենսազանգվածի, սերմերի և հատիկի տրանսպիրացիայի ինտենսիվության և արտադրողականության վրա։ Բերվել են ձմեռային մշակաբույսերի կենսաբանա-էկոլոգիական առանձնահատկությունների վերաբերյալ արդյունքները, ինչպես նաև ժամա-նակակից պատկերացումներ հարմարվողականության պայմանների մասին՝ կապված դրանց կլիմայական հնարավորությունների հետ։