(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
36 օդերևութաբանական կայաններում հիմնական օդերևութաբանական բնութագրերի տարեկան և սեզոնային արժեքների բազմամյա դինամիկայի վերլուծության հիման վրա որոշվել են խոնավացման հաշվեկշռի արժեքները տաք և ցուրտ ժամանակահատվածների և տարվա համար՝ ինչպես ամբողջ Ռոստովի մարզում, այնպես էլ զոնայական լանդշաֆտներում։ Նկատվում է խոնավացման հաշվեկշռի տարեկան հստակ արտահայտված ընթացք։ Տարածաշրջանի բոլոր օդերևութաբանական կայանների և բոլոր զոնայական լանդշաֆտների համար ձմռանը դիտվում է խոնավացման դրական հաշվեկշիռ, իսկ առավելագույն պակասորդը դիտվում է ամռանը։