(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Հոդվածում քննարկվում է ջրհեղեղված տարածքների վեկտորային շերտերի ավտոմատ ստեղծման և միավորման տեխնոլոգիան՝ հիմնվելով ջրի մակարդակի տվյալների և տեղանքի ռելիեֆի թվային մոդելի վրա՝ աշխարհագրական քարտեզի վրա ջրհեղեղված տարածքները դիտելու նպատակով։ Հատուկ ուշադրություն է դարձվում ջրհեղեղի տարածքների աշխարհագրական կետերից ջրհեղեղի տարածքի պոլիգոնների ձևավորման խնդիրներին։ Տրված է ստացված բազմանկյուններից shape-շերտեր ստեղծելու և մի քանի shape-շերտեր մեկի մեջ միավորելու ծրագրի կոդը։