(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2025)
Երևանի պետական համալսարանի պատմական և տարածաշրջանային երկրաբանության ամբիոնի հետազոտողները սկսել են կազմել երկրաբանական տերմինների առաջին հայկական հանրագիտարանային բառարանը (մոտավորապես 6000 տերմին): Հաշվի առնելով թեմայի կարևորությունը, այս հոդվածում ներկայացված են հեղինակների կողմից մշակված սկզբնական սկզբունքները, որոնք հաշվի կառնվեն բառարանը կազմելիս: