(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2002)
Բերվում են տվյալներ սկաոներում տեղայնացված Խդեբանցի ոսկու երևակման երկրաբանական կաոուցվածքի մասին: Տրվում է հանքաերևակման համեմատական բնութագիրը այս տիպի լավ ուսումնասիրված հանքավայրերի հետ: Երկրաբանական տվյալների վերլուծության հիման վրա արվում են եզրակացություններ Խդեբանցի հանքաերևակման հեռանկարների մասին, ինչպես նաև Զանգեզուրի «սկաոնային» ոսկու մասին: