ԱՄՈՒԼՍԱՐԻ ԵՐԿՐՈՐԴԱՅԻՆ ՔՎԱՐՑԻՏՆԵՐԻ ԱՌԱՋԱՑՄԱՆ ԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Երկրաբանական և պետրոգրաֆիական ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ Ամուլսարի երկրորդային քվարցիտներն առաջացել են վերին էոցեն–ստորին օլիգոցենի հետհրաբխային գազահեղուկային լուծույթների թթվային տարրալվացման պայմաններում։ Նրանց հետ տարածականորեն կապված է ոսկու և արծաթի հանքայնացումը։ Երկրորդային քվարցիտներում սերիցիտային և ալունիտային ֆացիաները շատ սահմանափակ տարածում ունեն, գերակշռող հանդիսանում է ռուտիլային ֆացիան։ Հոդվածում բերվում է վերջիններիս տարածումը բնութագրող սխեմատիկ քարտեզ։
Keywords: deposit; gold mineralization; propylite; alunite; rutile