ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ԱՇԽԱՐՀԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅԱՆ ՕԲՅԵԿՏ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Զբոսաշրջությունը աննախադեպ զարգացում է ապրում: Մեծ է նրա դերը հասարակական կյանքի տարածքային կազմակերպման, կայուն մարդկային զարգացման գործընթացի ձևավորման գործում: Խնդիրը կայուն զբոսաշրջային համակարգի ստեղծման մեջ է: Այս գործում մեծ դեր կարող են կատարել աշխարհագրական գիտության չորս մոտեցումները՝ տարածքայնություն, կոնկրետություն, համալիրություն, գլոμալայնություն, որոնք օգնում են աշխարհագրական միջավայրի բոլոր տարրերի համալիր օգտագործման միջոցով ստեղծել կայուն զբոսաշրջության մոդել:
Keywords: tourism; systematic approach; territorial organization; complexity; human capital