ԶԱՆԳՎԱԾԱՅԻՆ ԼՐԱՏՎԱՄԻՋՈՑՆԵՐԻ ԴԵՐԸ ԵՎ ԷՎՈԼՅՈՒՑԻԱՆ ԶԲՈՍԱՇՐՋԱՅԻՆ ՈՒՂՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԱՌԱՋԽԱՂԱՑՄԱՆ ՄԵՋ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Գլոբալիզացիայի և համընդհանուր ինտեգրվածության գործընթացների հետ մեկտեղ ժամանակակից աշխարհում դիտվում է տեղային ռեսուրսների արժեքի բարձրացման միտում: Զբոսաշրջային օբյեկտների և տարածքների նկատմամբ դիրքորոշման մեջ կարևորագույն դեր են խաղում լրատվամիջոցները (ԶԼՄ): ԶԼՄ-ները ստեղծում են ներկայացվող զբոսաշրջային ուղղության յուրահատուկ պատկեր: Այս պարագայում շատ կարևոր է հասկանալ, թե ԶԼՄ-ների հենց, որ տեսակն է բոլորից շահավետ ծառայում այդ նպատակին: ԶԼՄ-ների տարբեր ճյուղերի ընդհանուր զննությունը բերում է այն եզրակացությանը, որ ԶԼՄ-րի ոչ բոլոր ճյուղերն ունեն հավասար ազդեցություն զբոսաշրջային ապրանքի առաջխաղացման հարցում: Զբոսա- շրջային տարածքների գրագետ և բազմակողմանի ներկայացումը հնարավոր է միայն ԶԼՄ-ների բոլոր ճյուղերի մասնակցության դեպքում, զբոսաշրջային ապրանքի առաջխաղացման յուրաքանչյուր փուլում, հաշվի առնելով յուրաքանչյուրի տեսակարար կշիռը:
Keywords: positioning; tourist areas; media; branding; internet; magazine; newspaper; TV; advertising; travels