"ԶՈՆԴՈՒՄ ԴԱՇՏԻ ԿԱՅՈՒՆԱՑՄԱՆ" ՄԵԹՈԴԻ ԿԻՐԱՌՈՒՄԸ ՍՏՈՐԵՐԿՐՅԱ ՋՐԵՐԻ ՏԵՂԱԴՐՄԱՆ ԽՈՐՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՈՇԵԼՈՒ ՆՊԱՏԱԿՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Գեղամա լեռնաշղթայի հարավարևմտյան լանջերին ձևավորվող ստոր երկրյա ջրերի հոսքերը տեղափոխվում և բեռնաթափվում են հիմնականում Կոտայքի մարզի Կաթնաղբյուրի հայտնի ստորերկրյա ջրավազանում: Հոդվածում ներկայացվում են նշված տարածքում մեր կողմից կատարված էլեկտրահետախուզական ուսումնասիրությունների արդյունքները: "Զոնդում դաշտի կայունացման" մեթոդով որոշվել է ստորերկրյա ջրերի տեղադրման խորությունները: Վերը նշված մեթոդի դաշտային տվյալների մեկնաμանման համար կիրառվել է համակարգչային "ПОДБОР-4" ծրագիրը:
Keywords: underground basin; watercourse; waterproof layer; cracked lava; electric sounding method; graphs; receiver device (PDI); water horizon