ՀՀ ՏԱՐԱԾՔԻ ՁԵՎԱԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱՅԻՆ ՇՐՋԱՆԱՑՄԱՆ ՍԽԵՄԱՆ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Հոդվածում առաջարկվում է ՀՀ տարածքի ձևակառուցվածքային շրջանացման սխեման, հենված տեղագրական քարտեզների միջոցով ռելիեֆի քանակական վերլուծության վրա: Արդյունքում առանձնացվել են հետազոտվող տարածքի ձևակառուցվածքային բլոկները և լինեամենտները: Կատարվել է ստացված արդյունքների համադրում երկրաբանական և տեկտոնական տվյալների հետ:
Keywords: morphostructural zoning; block hierarchy; lineament network