ՀՈՂԵՐԻ ԴԵԳՐԱԴԱՑԻԱՅԻ ՎՐԱ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅԱՆ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆ ՈՒ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ: (Լոռու մարզի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Աշխատանքում ներկայացված է հողերի դեգրադացիայի անթրոպոգեն գործոնի առավել ազդեցություն ունեցող բաղադրիչներից մեկի՝ գյուղատնտեսական աշխատանքների ազդեցության վերլուծումն ու գնահատումը: Վերջինիս ուսումնասիրությունը թույլ կտա հետազոտողներին ճիշտ գնահատելու տարածքի դեգրադացիայի աստիճանը և ռիսկը:
Keywords: crop rotation; irrigation regime; migration of elements; overgrazing; land approval; landscape over freight