ՀՀ ՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՀՆԱՐԱՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՆ ԵԱՏՄ ՇՐՋԱՆԱԿՆԵՐՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Բարենպաստ տնտեսական պայմանների ձևավորման և շուկայական մրցակցային հարաբերություններում երկրի մրցունակության բարձրացման նկատառումներից ելնելով, ՀՀ ներառվել է տարածաշրջանային ինտեգրացիոն տարբեր միավորումներում: ԵԱՏՄ ներառման արդյունքում ՀՀ-ի կյանքում տեղի են ունեցել աշխարհաքաղաքական փոփոխություններ, որոնց ազդեցության գնահատականները, գլխավորապես, հենվում են երկրի արտաքին առևտրի ու օտարերկրյա ներդրումների առկա վիճակագրական շարժընթացի ուսումնասիրությունների վրա: Ներկայումս, սակավ են այն գնահատականներն, որոնք հիմնավորվում են ընձեռված հնարավորությունն երի և մրցակցային առավելությունների օգտագործման վերլուծությունների վրա: Հոդվածում պարզաբանվել են ՀՀ–ԵԱՏՄ ինտեգրման արդյունքում տեղի ունեցած փոփոխությունների ազդեցությունն երկրի տնտեսական զարգացման և ներդրումային հնարավորությունների վրա:
Keywords: regional policy; foreign investment; regional integration union; economic development