ՍԵՐՎԻՍԸ ՈՐՊԵՍ ՀԱՍԱՐԱԿԱԿԱՆ ԿՅԱՆՔԻ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆ ԳՈՐԾՈՆ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Նոոսֆերայի գաղափարի վրա մշակված սերվիսի գիտական մեխանիզմը իր տարբերակված մոտեցումների միջոցով պայմաններ է ստեղծում օյկումենայի հասարակական կյանքի տարածքային կառուցվածքները վերակառուցելու և ավելի կայուն դարձնելու համար, վայրի բնության մեջ "սերվիսային օջախների" միջոցով ստեղծելու հասարակական կյանքի կայուն տարածքային համակարգեր: Այս խնդիրների լուծման համար սերվիսի գործունեության միջոցով անհրաժեշտ է օգտագործել հասարակական կյանքի տարածքային ձևերի ստեղծման և բարելավման գիտականորեն հիմնավորված մեխանիզմները:
Keywords: hypothesis; service; object; subject; humanization; complexity; human capital