ԲՈՒԺԱԿԱՆ ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ՏԵՂԸ ԵՎ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՏՈՒՐԻԶՄԻ ՀԱՄԱԿԱՐԳՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Մեր օրերում բուժական զբոսաշրջության կազմակերպումն իրականացվում է աշխարհագրական տարբեր միջավայրերում, որոնց ուսումնասիրությունը չափազանց կարևոր է: Հոդվածի շրջանակներում կատարվել է վերլուծություն բուժական զբոսաշրջության տեղաբաշխման առանձնահատկությունների վերաբերյալ, աշխարհի տարբեր տարածաշրջաններում, տրվել են չափանիշներ:
Keywords: medical tourism; active tourism; passive medical tourism; medicinal bathing; medical mud