ՀՀ-ՈՒՄ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՎԵՐԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՄԻՏՈՒՄՆԵՐԸ, ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ՏԱՐԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ԱՌԿԱ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Անկախության անցած ժամանակահատվածում ՀՀ-ում ստեղծված սոցիալ-տնտեսական ծանր պայմանները և շարունակվող արտագաղթն իրենց անմիջական ազդեցությունն են թողել բնակչության վերարտադրության վրա: Հոդվածում տրվել է 1990-ականներից հետո ՀՀ բնակչության վերարտադրության ընդհանրական վերլուծություն: Առանձնակի կարևորվել է 2010–2018 թթ. վերարտադրության միտումների, տարածքային տարբերությունների բացահայտումը և առկա հիմնախնդիրների մատնանշումը:
Keywords: population reproduction; population dynamics; emigration; natural growth; problems