ՄԱՐԴՈՒ ՎԱՐՔԻ ԴԵՐԸ ՍԵՐՎԻՍԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆ ԵՎ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՄԵՋ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Սերվիսի ոլորտը բացառիկ դեր ունի հասարակական կյանքում։ Խնդիրն այդ ոլորտի զարգացման նպատակային ձևերի մշակման մեջ է։ Նպատակի իրագործման անհրաժեշտությամբ գիտականորեն հիմնավորվել է հոգևոր բարոյական արժեքների, մշակութային ժառանգության, սոցիալական պայմանների ազգային գաղափարախոսության ընդհանրական հենքի վրա ձևավորվող «հումանիստական օջախի» կարևորությունն անհատի վարքի ձևավորման և հումանիստական արժեքներով օժտված վարքագծի բացառիկությունը սերվիսի ոլորտի կազմակերպման ու կառավարման գործում։
Keywords: role; service; humanistic values; cultural heritage