ԱԳՐՈԿԼԻՄԱՅԱԿԱՆ ՌԵՍՈՒՐՍՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾԱԺԱՄԱՆԱԿԱՅԻՆ ԲԱՇԽՄԱՆ ՕՐԻՆԱՉԱՓՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ: (Արարատյան դաշտ և նախալեռնային գոտի) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Աշխատանքում վերլուծվել և գնահատվել է Արարատյան դաշտի և նախալեռնային գոտու ագրոկլիմայական ռեսուրսների տարածական բաշխման օրինաչափությունները, բազմամյա ընթացքը և փոփոխության միտումները, առաջարկվել է դրանց փոփոխության հետևանքների կարգավորման ուղիներ:
Keywords: agroclimatic resource; photosynthetic active radiation; heat supply; moisture supply; spatiotemporal distribution; Ararat Valley and foothills