ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՉԱՓ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԷՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ԱՆՀՐԱԺԵՇՏՈՒԹՅՈՒՆԸ: (ՀՀ օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Հոդվածում առաջարկված են զբոսաշրջության համաչափ տարածքային զարգացման քաղաքականության՝ որպես ռեգիոնալ քաղաքականության առանձին ուղղության ընդհանուր տեսական դրույթները (օբյեկտներ, սուբյեկտներ, նպատակներ, մեթոդաբանություն, անհրաժեշտության հիմնավորում և այլն)։ Վերը նշված դրույթները տեղայնացվել են ՀՀ օրինակով՝ հիմնավորելով ՀՀ-ում զբոսաշրջության համաչափ տարածքային զարգացման պետական քաղաքականության արդի անհրաժեշտությունը։
Keywords: tourism proportional territorial development; regional policy