ԱՏՀ ՕԳՆՈՒԹՅԱՄԲ ԼԻՆԵԱՄԵՆՏՆԵՐԻ ԵՎ ՕՂԱԿԱՁԵՎ ԿԱՌՈՒՅՑՆԵՐԻ ՔԱՐՏԵԶԱԳՐՄԱՆ ՓՈՐՁԸ: (արևելյան Վայքի օրինակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում դիտարկված է աշխարհագրական տեղեկատվական համակարգի (ԱՏՀ) կիրառման փորձը մակերևույթի վրա թույլ արտահայտված լինեամենտների և օղակաձև կառույցների վերծանման համար: Վերջիններիս առանձնացումն ունի որոշիչ նշանակություն տարբեր կարգերի հանքային միավորների՝ հանքային հանգույցներ, դաշտեր և հանքավայրեր, հիմնավորված առանձնացման համար, ինչը նպաստում է երկրաբանահետախուզական աշխատանքների արդյունավետության բարձրացմանը: Իրականացված հետազոտությունների արդյունքները թույլ տվեցին նորովի ներկայացնել ուսումնասիրված տարածքի կառուցվածքային առանձնահատկությունները:
Keywords: lineaments; ring structures; geomorphology; GIS; digital elevation models; raster images of shaded relief