ՀՀ ՍԱՀՄԱՆԱՄԵՐՁ ՏԱՐԱԾՔՆԵՐՈՒՄ ԳՅՈՒՂԵՐԻ ՄԱՐԴԱՔԱՆԱԿԻ ԵՎ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ՏԱՐԱԲՆԱԿԵՑՄԱՆ ՏԱՐԱԾՔԱՅԻՆ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻ ՄԻ ՔԱՆԻ ՀԱՐՑԵՐ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում տրվել է ՀՀ սահմանամերձ տարածքներում գյուղական բնակավայրերի բացարձակ բարձրությունների, մշակելի հողատարածքների մեծությունների, մոտակա սպասարկման կենտրոնից ունեցած տարածական և ժամանակային հեռավորությունների և գյուղերի մարդաքանակի միջև կոռելյացիոն կապի վերլուծություն: Բնակավայրերի տրանսպորտա-աշխարհագրական դիրքի վերլուծության միջոցով կարևորվել է նաև սահմանամերձ տարածքներում գյուղական տարաբնակեցման տարածքային կառուցվածքի տարածաշրջանային տարբերությունների և առանձնահատկությունների բացահայտումը:
Keywords: frontier areas; population number of villages; cultivable lands; absolute height of settlements; nearest service centre; linear correlation