ՃԱՐՏԱՐԱԳԻՏԱԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ՝ ՄԵՂՐԻԻ ՀԷԿ-Ի ԴԵՐԻՎԱՑԻՈՆ ԹՈՒՆԵԼԻ ՕՊՏԻՄԱԼ ՈՒՂԵԳԾԻ ԸՆՏՐՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Աշխատանքում դիտարկված են համալիր երկրաֆիզիկական ուսումնասիրությունների արդյունքները, որոնք իրականացված են ՀՀ հարավում (Մեղրիի շրջան), որտեղ, Իրանական կողմի հետ համատեղ, նախատեսվում է Մեղրիի ՀԷԿ-ի կառուցումը: Ուսումնասիրությունների արդյունքում ստացված են, ՀԷԿ-ի նախագծման համար, անհրաժեշտ տվյալներ տեղամասի ջրաերկրաբանական, ինժեներաերկրաբանական պայմանների, ինչպես նաև հնարավոր տեկտոնական խզվածքների առկայության մասին։
Keywords: Meghri HPP; geophysical methods