ՀՀ ՍԱՀՄԱՆԱՄԵՐՁ ՏԱՐԱԾՔՆԵՐՈՒՄ ԳՅՈՒՂԱԿԱՆ ԲՆԱԿՉՈՒԹՅԱՆ ՏԱՐԻՔԱՅԻՆ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԻ ՏԱՐԱԾԱՇՐՋԱՆԱՅԻՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
ՀՀ սահմանամերձ բնակավայրերը հիմնականում գյուղեր են և դրանց հեռանկարային զարգացումը, ի թիվս այլ գործոնների, կախված է նաև բնակավայրերի մարդաքանակից և բնակչության տարիքային կառուցվածքից: Հոդվածում փաստական, վիճակագգրական տվյալների վերլուծության և ընդհանրացման հիման վրա տրվել է ՀՀ սահմանամերձ տարածքների գյուղական բնակչության տարիքային կառուցվածքի տարածքային տարբերությունները, վեր են հանվել առկա հիմնախնդիրները:
Keywords: frontier areas; frontier settlements; population age structure; main age groups; settlements population number; problems