ԳՈՒՅՆԻ ԴԵՐԸ ԳՈՎԱԶԴՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Գովազդը ժամանակակից կյանքի անբաժանելի մասն է։ Գովազդի արդյունավետության համար կարևորագույն նշանակություն ունի գույնը։ Գույնը յուրահատուկ կառավարող ծրագիր է։ Գովազդի գունային գամմայի ճիշտ ընտրությունը թույլ կտա կառավարել սպառողի վերաբերմունքը ապրանքի նկատմամբ։ Գույնի գլխավոր խնդիրը գովազդում հարմարավետության ապահովումն է։
Keywords: аdvertising; color; psycho-physiological effects of color; color spectrum; design; emotion formation; comfort