ՆԱԽԱԳԾՎՈՂ ՀԻԴՐՈՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ՕԲՅԵԿՏԻ ՖԻԶԻԿԱԵՐԿՐԱԲԱՆԱԿԱՆ ՄՈԴԵԼԸ, ՈՐՊԵՍ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՄԱՆ ԵՐԿՐԱՖԻԶԻԿԱԿԱՆ ՀԱՄԱԼԻՐ ԵՂԱՆԱԿՆԵՐԻ ԸՆՏՐՄԱՆ ՀԻՄՔ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Դիտարկվում են ուսումնասիրվող տարածքների ֆիզիկաերկրաբանական մոդելի (ՖԵՄ) կազմման խնդիրները, ինչը թույլ տվեց կանխորոշել առաջադրված հնարավոր երկրաֆիզիկական եղանակները՝ դրված խնդիրների լուծման համար: Որպես օրինակ, դիտարկվում է Մեղրիի ՀԷԿ (Հայաստան) նախագծվող հիդրոտեխնիկական թունելի տարածքի ՖԵՄ-ը:
Keywords: physico-geological model; geophysical modeling of complex; hydrotechnical tunnel; geological section; physical properties of rocks