ՀՀ ԼԱՆԴՇԱՖՏԱՅԻՆ ԳՈՏԻՆԵՐԻ ՄԻԳՐԱՑԻԱՆ ԿԼԻՄԱՅԻ ԳԼՈԲԱԼ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Աշխատանքում ՀՀ-ում տարածված լանդշաֆտային գոտիների համար հաշվարկվել է դիսկոմֆորտայնության գործակիցը, տարեկան միջին արժեքները, որի վերլուծության միջոցով բացահայտվել է լանդշաֆտային գոտիների միգրացիան, տրանսֆորմացիան և կատարվել է դրա հետևանքների վերլուծություն և գնահատում։
Keywords: discomfort rate; landscape migration; landscape transformation; reference landscapes; degradation; desertification; biocenosis; biodiversity