ԶԼՄ-ՆԵՐԻ ԴԵՐԸ ԵՐԿՐԻ ԻՄԻՋԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ՄԵՋ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Ցանկացած երկրի կայուն դրական իմիջն այդ երկրի ռազմավարական պաշար է հանդիսանում: Տուրիստական իմիջը և տուրիզմը փոխկապակցված և փոխպայմանավորված են: Երկրի, տուրիստական տարածքի, առանձին վերցրած տուրիստական օբյեկտի իմիջի ձևավորման մեջ շատ մեծ դեր են խաղում զանգվածային լրատվության միջոցները (ԶԼՄ): Հմուտ իմիջմեյքերական աշխատանքի շնորհիվ երկրի իմիջը կարող է ներկայացվել ամենաշահավետ տեսանկյունից: Դրա համար անհրաժեշտ է ունենալ հստակ նպատակ և գործածության մեջ դնել ԶԼՄ-ների բոլոր հնարավոր ալիքները:
Keywords: image; geographic component; cultural-historical component; associations; media; character traits; stable image