ՏՈՒՐԻԶՄԸ ՈՐՊԵՍ ԳԻՏՈՒԹՅՈՒՆ ԶԲՈՍԱՇՐՋՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ ԵՎ ԿԱՊԸ ԱՅԼ ԳԻՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԵՏ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Զբոսաշրջությունը հասարակական կյանքի արագ զարգացող ոլորտներից մեկն է։ Խնդիրն այդ զարգացումը գիտականորեն հիմնավորված ուղու վրա դնելն է։ Այդ գործում իր կարևոր տեղն ունի տուրիզմը, որի հայեցակարգում զբոսաշրջության տնտեսության կազմակերպման և գործունեության ապահովման գիտական սկզբունքներն ու մոտեցումներն են։ Տուրիզմը գիտություն է զբոսաշրջության մասին:
Keywords: tourism; method; recreation mountains; rivers human capital; resource