ԳԵՈԷԿՈԼՈԳԻԱՅԻ ՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՄԵԹՈԴԱԲԱՆԱԿԱՆ ՀԱՐՑԵՐԻ ՇՈՒՐՋ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Աշխատանքում վերլուծվում են գեոէկոլոգիա գիտության տեսական հիմքերը և դրանցում առկա գիտական հիմնախնդիրները, ինչպես նաև առաջարկվում և հիմնավորվում են գեոէկոլոգիայի մեթոդաμանական որոշ հիմնադրույթներ։
Keywords: geoecology; methodology; methodological issues; science