ՀՅՈՒՍԻՍԱՅԻՆ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՌԵԼԻԵՖԻ ԲԱՐՁՐԱՉԱՓԱԿԱՆ ԳՈՏԻՆԵՐԻ ՌԵԿՐԵԱՑԻՈՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ: (ՇԻՐԱԿ, ԼՈՌԻ, ՏԱՎՈՒՇ) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում ներկայացված է ՀՀ հյուսիսային երեք մարզերի (Շիրակ, Լոռի, Տավուշ) ռելիեֆի բարձրաչափական գոտիների ռեկրեացիոն գնահատումը: Գնահատումն իրականացնելու համար կազմվել է հետազոտվող տարածքի խոշորամասշտաբ քարտեզ, որի վրա առանձնացվել են բարձրաչափական գոտիները և ռեկրեացիոն օբյեկտներն՝ ըստ այդ գոտիների: Գնահատման համար կառուցվել է սանդղակ:
Keywords: Northern Armenia; hypsometry; recreation; resource; map; assessment; cartography