ԱՅԳԵԳՈՐԾՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱՑՎԱԾ ԳՈՏԻՆԵՐԻ ՁԵՎԱՎՈՐՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԼԱՆՋԵՐԻ ԵՎ ԼԵՌՆԱՀՈՎԻՏՆԵՐԻ ՌԱՑԻՈՆԱԼ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՀՀ-ՈՒՄ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2024)
Հոդվածում քննարկվում է այգեգործության մասնագիտացված գոտիների ձևավորմանը նպաստող սկզբունքները և գործոնները, լեռնային պտղաբուծության և խաղողագործության զարգացման հնարավորությունները ՀՀ գյուղատնտեսական գոտիներում: Հիմնավորվում են լանջերի, լեռնահովիտների վրա այգեգործության ռացիոնալ տեղաμաշխման և գոտիական մասնագիտացման սոցիալ-տնտեսական և ագրոէկոլոգիական խնդիրները:
Keywords: specialized zones; maintain slopes and valleys; terraces; curves