ՎԻԲՐՈԴԻՆԱՄԻԿԱԿԱՆ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻՑ ԼԱՅՆ ՄԻՋԱԿԱՅՔՈՒՄ ՓՈՓՈԽՎՈՂ ՏԱՐԲԵՐ ԹԱՆՁՐՈՒԹՅԱՆ ԿԱՎԱՅԻՆ ԳՐՈՒՆՏՆԵՐԻ ՍԱՀՔԻ ՆԿԱՏՄԱՄԱԲ ԴԻՄԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ: (լանջերի կայունացման գնահատման նպատակով) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2017)
Հոդվածում քննարկվում են երեք տարբեր կոնսիստենցիաների և խոնավության կավային գրունտների սահքին դիմադրելու առանձնահատկությունները տարμեր ռեժիմներով փուլային փոփոխվող սահքի լարումների ազդեցության պայմաններում: Փորձնականորեն հիմնավորված է, որ լանջերի կայունության իրական գնահատման համար ընդունված գործող հաշվարկային սխեմաներում համապատասխան ճշգրտումներ մտցնելը շտապ լուծում պահանջող խնդիր է:
Keywords: clayey soils; torsional vibration impact; shear stresses