ՀՀ ՏԱՐԱԾՔԻ ԵՐԿՐԱԿԵՂԵՎԻ ԲՅՈՒՐԵՂԱՅԻՆ ՀԻՄՔԻ, ՆՍՏՎԱԾՔԱՅԻՆ ՇԵՐՏԻ ԵՎ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՌԵԼԻԵՖԻ ՄԻՋԵՎ ՄՈՐՖՈՏԵԿՏՈՆԱԿԱՆ ԿԱՊԵՐԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԱՐԴՅՈՒՆՔՆԵՐԻ ՎԵՐԱԲԵՐՅԱԼ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Աշխատանքում ներկայացված են վերջին մի քանի տարիների ընթացքում հեղինակի կողմից համալիր երկրաֆիզիկա-երկրաձևաբանական տվյալների միջոցով իրականացված հետազոտությունների արդյունքները` ՀՀ տարածքի երկրակեղևի խորքային և մակերևութային կառուցվածքների միջև մորֆոտեկտոնական կապերի բացահայտման ուղղությամբ:
Keywords: Earth Crust crystalline fundament; Earth Crust sedimentary layer; modern relief; morphotectonic connections