ԲՆԱՊԱՀՊԱՆԱԿԱՆ ՀԱՏԿԱՑՈՒՄՆԵՐԸ ԵՎ ԸՆԴԵՐՔՕԳՏԱԳՈՐԾՄԱՆ ՕԲՅԵԿՏՆԵՐԻ ԱՊԱՀՈՎԱԳՐՈՒՄԸ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում քննարկված են հանքավայրի շուրջ բնապահպանական միջոցառումների իրականացման, վերակուլտիվացման և փակման վճարումների հետ կապված հարցերը: Նշվում է վերջիններիս միջազգային ստանդարտներին համապատասխանեցնելու անհրաժեշտությունը: Անդրադարձ է կատարվել նաև լեռնահանքային ձեռնարկությունների շուրջը սանիտարապաշտպանիչ գոտիների սահմանման և գործունեության պատասխանատվության ապահովագրության խնդիրներին:
Keywords: mining industry; mining company; sanitary-protection zone; liability and responsibility insurance; re-cultivation and conservation of mine