ՍՏՈՐԳԵՏՆՅԱ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՑՈՒՑԱԿԻ ԿԱԶՄՈՒՄԸ ՈՐՊԵՍ ՍՏՈՐԳԵՏՆՅԱ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԱԴԱՍՏՐԻ ՎԱՐՄԱՆ ՓՈՒԼ (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2016)
Հոդվածում լուսաբանվում է ստորգետնյա տարածությունների ցուցակի կազմման մեթոդոլոգիան: Հաշվի առնելով ստորգետնյա տարածությունների տարածման աշխարհագրությունը և տեսակային բազմազանությունը, առաջարկվում է ցուցակում ընդգրկել որոշակի չափորոշիչներին համապատասխանող ստորգետնյա դատարկություններ: Այդ մոտեցումը թույլ կտա ստորգետնյա տարածությունների ցուցակում ընդգրկել առավել կարևոր օբյեկտները, որի շնորհիվ կբարձրանա կադաստրային աշխատանքների արդյունավետությունը, մասնավորապես այդ տարածությունների հաշվառումն և դրանց նկատմամբ իրավունքների և սահմանափակումների գրանցումը:
Keywords: underground spaces; natural monument; historical or cultural monument; natural or artificial underground cavity